Wilders og en dansk konference – en kort note

Der går meget debat om man skal tillade Geert Wilders, den famøse hollandske politiker, der begik et makværk af filmkundskab i filmen Fitna (se dog Reza Moradis redigering af filmen Fitna Remake). Skal han inviteres eller skal han ikke? Vil hans tilstedeværelse skade det stort anlagte klima-topmøde i Danmark til efteråret?

Personligt synes jeg jeg ikke at han skal inviteres, men han skal da være velkommen, som et frit menneske i et frit land, til at rejse til et frit land og se om der er ledige siddepladser ved konferencen. Men hvorfor skal han ikke inviteres? Det er ikke fordi han er farlig! Fordi at jeg skulle være bange for hvad muslimer skulle mene om hans tilstedeværelse. Det kunne ikke rage mig det mindste. Grunden til at han ikke burde inviteres, efter min mening, er fordi jeg ikke mener han har noget intelligent at bidrage med. Hverken mere eller mindre. Reza Moradi eller øvrige aktive medlemmer fra nogle af de forskellige europæiske eks-muslimers råd ville være mere nærliggende at invitere. Men som sagt kan han selv vælge om han vil komme til Danmark og se om der er ledige pladser i salen ved konferencen.

~ af sorensvendsen på maj 7, 2009.

5 kommentarer to “Wilders og en dansk konference – en kort note”

 1. Se også denne kronik af Jacob Mchangama Der findes langt bedre kandidater end Geert Wilders

 2. Jeg kender ikke Wilders godt nok til at vide om han har noget intelligent at bidrage med. Det er egentlig også uinteressant.

  Han skal med af to årsager:

  1) Han har symbol-værdi
  2) Succeskriteriet for en vellykket indsats mod radikalisering er da at Wilders kan gå op og ned af Nørrebrogade uden at blive generet af nogen

  Kanariefugle som Wilders er vigtige, og så skal han selvfølgelig suppleres med de mange bedre kandidater som Mchanagama foreslår – og jeg kunne iøvrigt også tænke mig Ehsan Jami, Christopher Hitchens, Irshad Manji m.fl.

  Men kanariefuglen har modparten nu engang valgt skal være Wilders, og så skal han med ned i minen. Det var ikke vores valg, men det er vores valg om vi vil tage det til efterretning.

  Iøvrigt ender den her konference med at floppe, fordi alle partierne er mere interesserede i politiske markeringer end en succesfuld konference. Jeg tror ikke at der er en eneste borgerlig politiker (med Khader som mulig undtagelse) som ville være ked af at konferencen floppede, så længe at de andre får skylden.

  • Som Løkke er citeret i dagens Politiken, så har manden bare ikke noget at bidrage med i forhold til en vidensfunderet konference om hvordan man undgår radikalisering. Han kan rigtig nok bruges som eksempel. Også den politiske radikalisering. Men han har ikke noget at bidrage med som taler eller som meningsudøver. Topmålet af hans intellektuelle og kunstneriske formåen var formentligt Fitna. Og det er ikke noget godt tegn.

   Hvis der skal bruges symboler er der rigeligt af andre eksempler at benytte, men i første omgang er det egentlig ikke rigtig det væsentligste. Heller kvalitet fremfor kvantitet og tomme symboler.

 3. Det er vel et spørgsmålæ om konferencen skal sende signaler udadtil, eller om den skal dygtiggøre deltagerne. Om den skal være en folkelig begivenhed, eller en nørdet opkvalificering af eksperterne.

  Du har nok ret i at vi har mere behov for den nørdede opkvalificering, og det støtter jeg. Men hvis de prøver at gøre den til en folkelig begivenhed, så skal Wilders (på trods af hans ringe intellektuelle formåen) med.

 4. Jeg er helt enig i betragtningen om at manden ikke burde inviteres udfra at han intet har at bidrage med – havde der været tale om en konference hvor ekstreme og usaglige argumenter som debatbasis var hovedformålet havde det været en anden sag – men det er det ikke, hvorfor jeg slet ikke kan se hvorfor Wilder ligefrem skulle have en invitation. Hvis han ønsker at deltage på lige fod med enhver anden tilskuer skal han derimod naturligvis være velkommen. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: