Reklame for Viden Om

Imorgen i Viden Om handler det om elektronisk tankelæsning og bliver sendt kl. 20.00 på DR2, men kan efterfølgende ses her

Hjerneforskning har de seneste 15 år haft syvmilestøvlerne på. I dag er vi nået så langt i forståelsen af hjernen, at vi kan begynde at reparere hjernen med elektronik og aflæse om en person lyver. Næste skridt bliver at læse vores tanker- men kommer det nogensinde til at kunne lade sig gøre?

Ultimative løgnedetektor
Den ultimative løgnedetektor er blevet stablet på benene i USA. Med den er et lille skridt på vejen mod at læse folks tanker taget, men hvor langt er vi fra at kunne læse alt hvad vi tænker på?

Svenske og norske videnskabsprogrammer
Denne og de næste 4 Viden Om udsendelser er lidt anderledes end de plejer. Her viser vi klip fra de svenske og norske videnskabsprogrammer.

Elektronik i hjernen
I dette program skal vi se indslag fra svensk tv, der bl.a. har besøgt en af verdens førende forskere når det gælder om at sætte elektronik ind i hjernen. I programmet kommer vi også til at møde den danske hjerneforsker Troels W Kjær, som Ann MArker blandt andet vil spørge om, hvordan man overhovedet kan læse tanker elektronisk?

Og i samme instans har jeg også lige opdaget at sidste uges indslag handlede om robotter og at de har en blog kørende her, hvor interesserede kan diskutere. Og til der har set programmet om robotter, kan I få en lille opdatering om forskning i robotters motorik her New Robot Walks Like A Human.

~ af sorensvendsen på maj 26, 2008.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: